Svar till Alfsson – eller “Jag är lite smickrad!”

Nog är det lite smickrande att en riksdagsledamot, Thoralf Alfsson, skriver ett blogginlägg helt om lilla mig. Gött med reklam, liksom! Men jag har insett att han nog har missförstått mig en smula. Till skillnad från vad Alfsson skriver tycker jag inte alls att det är bra med fusk, och det är inget jag försvarar i inlägget som jag skrivit på IRM heller. Nej, det jag har skrivit är:

1. Det är inte personalens sak att åldersbestämma de ungdomar de arbetar med.

2. Det är inte lämpligt att som riksdagsledamot uttrycka sig som Alfsson gjort på sin blogg.

Jag vidhåller att det inte är personalens uppgift att avgöra vilken ålder de boende har. Vad jag vet finns det idag inte något säkert sätt att göra det på ens. Ska vi då lägga ansvaret på den anställde att ha den makten över de boendes liv, helt godtyckligt? Det här med att avgöra någons ålder är trots allt väldigt, väldigt svårt. Jag är till exempel 28 år gammal. För inte så länge sedan blev jag nekad att köpa tobak – med argumentet att jag såg ut att vara under 18 år.

Sådan godtycklig åldersbestämning lägger orimligt stort ansvar på den enskilda anställde. Det lämnar också öppet för risken att man missbrukar detta för att tillexempel göra sig av med boende som man finner besvärliga. Vill vi verkligen ha det så i välfärdssektorn, Alfsson? Tja, du vill väl det. För varför skulle du bry dig om ensamkommande flyktinbarn och -ungdomar.

Att Alfsson sedan oroar sig för huruvida jag kommer få en fast anställning tycker jag dock är rart. Jag tror inte du behöver oroa dig! Men jag tackar för omtanken. Jag blir dock lite bekymrad över att du publicerar lögner om mig. Du har trots allt ingen kunskap alls om min livserfarenhet eller hur många arbeten jag haft. Vilket är betydligt fler än du tror, käre Alfsson. En sista grej till dig, Alfsson: TACK! Det är fasen inte ofta jag blir kallad ungdom nuförtiden.

Vad gäller kommentarsfältet lämnar det mycket att önska. Självfallet har “Anny Berglin-experten” Stefan K kommenterat. Och ÄN EN GÅNG tagit upp min bild på Jämtlandsflaggorna från förra året. Snark.

Sedan är visst många kommentarer ganska sansade. Men många fokuserar också på mitt utseende eller kallar mig för diverse mindre smickrande saker. Som riksdagsledamot kanske man ska vara extra noga med att moderera kommentarerna..?

Nåväl. Nu har jag skrivit mitt svar och alla är nöjda.

 

 

3 thoughts on “Svar till Alfsson – eller “Jag är lite smickrad!”

  1. Wilken tur att du modererar då – fegis!
    precis som på IRM så klarar ni/du bara av envägskommunikation

    • Moderarar gör jag. För att slippa publicera de hot och annan skit som skrivs i mitt kommentarsfält. Att jag inte godkänt några kommentarer senaste tiden beror på att jag inte varit inloggad på bloggen. Helt enkelt. Och det är visst tillåtet att kommentera på IRM – det sköts på vår facebooksida. Välkommen dit!

Comments are closed.